EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съкращаване на администрацията вместо по-висок ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съкращаване на администрацията вместо по-висок ДДС

mail11:45 | 03.05.2010прегледи 1176 коментарикоментари 0


Значително съкращаване на администрацията ще бъде по-работеща антикризисна мярка от вдигане на ДДС, коментира Стоян Мавродиев, заместник-председател на икономическата комисия към НС. Той уточни, че и само 10 % намаляване ще носи по-добри резултати.

Сериозни реформи в пенсионна и здравна системи, премахване на излишни и неефективни структури ще позволят да не се вдигат данъци.

Мавродиев е против увеличаване на ДДС, но ако трябва да се избира между две злини - повишаване на преки данъци и на косвени, по-добрият вариант е вдигане на ДДС – „като последният спасителен пояс, за да не рухне бюджетът под тежестта на голям бюджетен дефицит”.

 
Също днес финансовият министър  Симеон Дянков заяви пред БНР, че около 80% е вероятността данъкът да не се пипа, ако обаче се ускорят структурните реформи, като например реформата на пенсионната система.

 

В борбата с преструктуриране на бюджетния сектор Румъния избира да не увеличава ДДС и да съкрати администрацията, заяви днес финансовият министър на страната Себастиан Владеску, цитиран от агенция Аджерпрес.
"Има различни анализи. Знам за всички обществени дискусии във връзка с евентуално повишаване на данъците, но както каза и управителят на централната банка - повишаването на данъците в този момент не е мярка, която ще има положителен
резултат, по наше мнение", каза Владеску.
Тридесет и шест хиляди служители в бюджетния сектор в Румъния са били съкратени през миналата година, посочи финансовият министър и допълни, че  тази година правителството ще преструктурира колкото длъжности е необходимо, така че
системата да функционира ефективно, а съкращенията на работни места ще продължат докато се стигне до баланс между държавния и частния сектор.
Финансовият министър каза, че икономиката на Румъния търпи последиците на световната криза така, както преди това се е ползвала от икономическия растеж в световен план. 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg