EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Създаване на компания БЕЗ предприемачът да има ИДЕЯ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Създаване на компания БЕЗ предприемачът да има ИДЕЯ

mail09:15 | 01.09.2023прегледи 767 коментарикоментари 0


Над 40 бизнес идеи с кауза, работещи успешно в различни точки на света, ще бъдат адаптирани за пръв път за решаване на социални проблеми в България по време на обучението Replication Challenge.

Повторно използване на коса и продукти от салоните за красота, устойчива ферма, която възстановява почвата, туристическа агенция за бавно пътуване, строителство на малки екологични къщи, zero waste магазин са само част от стартъп идеите в областта на околната среда, здравеопазването и образованието, които са готови за възпроизвеждане и могат да се пренесат и приложат веднага като локален бизнес.

Събитието е подходящо за млади предприемачи от 18 до 35 години от цялата страна, които искат да правят бизнес в техния регион и търсят работещи и лесни за стартиране идеи, с които да окажат положително социално въздействие. Обучението ще им помогне да развият бизнеса си по-евтино и по-бързо, без да започват от нулата. 

Replication Challenge ще се проведе между 6 и 8 октомври 2023 г. в китното селце Устина, близо до Пловдив и ще катализира разрешаването на конкретни социални и екологични проблеми в местните региони на участниците, популяризирайки по този начин идеята за социалното предприемачество.

Стартъп идеите, които ще бъдат представени, имат силна местна компонента (местно производство, местна доставка, местна общност) и вече печеливш бизнес модел.

Основателите на социалните компании ще упълномощят младите участници да развиват техния проект в родния им град, при което ще се разпространи концепцията на бизнеса, а двете страни ще станат съмишленици, не конкуренти.

Това е обучение за създаване на компания БЕЗ предприемачът да има собствена ИДЕЯ, а чрез възпроизвеждане на чужда концепция на местно ниво, едновременно запазвайки автономност при адаптиране на проекта към местните условия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg