EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съживява ли се кадровият пазар?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съживява ли се кадровият пазар?

mail17:57 | 29.06.2009прегледи 709 коментарикоментари 0


conference1ИТ компаниите са подновили търсенето си на кадри до почти същите нива отпреди кризата. Такова мнение изразиха от занимаващата се с подбор на персонал компания Monday Ltd.
Запитани относно развитието на пазара на труда през юни, колегите им от Synectica Company пък коментираха, че той се характеризира с разнообразие на търсените от работодателите кадри, твърди Investor.bg.От Monday посочиха, че най-голямо търсене на кадри през последния месец е имало от страна на търговските вериги за бързооборотни стоки, както и от кол-центровете. По данни на Synectica сред търсените през месеца кадри попадат асистенти, мениджъри човешки ресурси, регионални мениджъри, търговци и главни счетоводители.
"Обичайно през летните месеци намалява търсенето на кадри, като предполагаме, че тази тенденция ще се запази и през настоящата година", коментираха от Synectica.От Monday подкрепиха мнението на колегите си от Synectica относно обемите на пазара през летните месеци и допълниха, че забавянето няма да е в сила за позициите, свързани с туризма.
"Нестандартното в случая е, че скоростта на предлагане на позиции и без това е бавна, така че, чувствително понижаване няма да има", казаха още от Monday.
От компанията прогнозираха също, че през юли ще бъдат финализирани повечето проекти по търсене на тесни специалисти и висш мениджмънт от малкото мултинационални компании, които търсят хора."Август ще бъде с минимална активност, но през септември ще бъде любопитно точно колко от компаниите в българския бизнес и в кои сектори ще имат активни кампании за намиране на допълнителен персонал", смятат от Monday.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg