EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Съдят Porsche за $10 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съдят Porsche за $10 млрд.

mail11:42 | 26.01.2010прегледи 364 коментарикоментари 0


Проваленият опит на Volkswagen да купи Porsche може да има сериозни последици – четири крупни хедж- фонда възнамеряват да осъдят производителя на спортни автомобили и двамата му ръководители за сумата от $ 1 млрд., съобщава Financial Times.
Хедж – фондовете Elliott, Glenhill, Glenview и Perry Capital са подали искове в съд в Ню Йорк в опит да получат компенсации, които са понесли след като акциите на VW се повишиха значително в резултат на информацията, че компанията може да купи Porsche.
Фондовете обвиняват Porsche, а също и бившия управител на компанията и финансовия й директор, в манипулиране на пазара и лъжливи намерения за закупуване на 75%  от акциите на VW, чрез който да получи контрол над немския автопроизводител.
„ В иска се потвърждава, че обвиняемите умишлено са заблуждавали инвеститорите и са лъгали по отношение на позицията на Porsche и намеренията на компанията към VW,” става ясно от разпространено от ищците прессъобщение.
Този иск може да бъде последван от серия жалби на хедж- фондове, банки и големи семейни компании. Запознати източници съобщават, че общият обем на моралните и материални щети на приблизително 50 компании, пострадали от манипулациите на Porsche, могат да надвишат $10 млрд.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg