EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съдът в Хага оправда напълно Шешел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съдът в Хага оправда напълно Шешел

mail15:15 | 31.03.2016прегледи 1222 коментарикоментари 0


Лидерът на сръбските радикали Воислав Шешел е оправдан по всичките девет точки на обвинението, съобщи съдебният съвет в Хага, предадоха информационните агенции. В резултат на присъдата Шешел е свободен човек, заповедта за арестуването му се анулира, съобщи председателстващият съдия Жан-Клод Антонети. Шешел бе обвинен, че използвайки език на омразата е подстрекавал и подкрепял извършването на военни престъпления в Хърватия и Босна и Херцеговина по време на военните конфликти, и прогонването на хървати от Войводина.
Съдия Флавия Латанци е изразила противоположно мнение. Присъдата на Шешел е първоинстанционна и прокуратурата, която искаше 28 години затвор, има право да я обжалва. Шешел лежа в ареста на Хагския трибунал почти 12 години, от февруари 2003 г., когато се предаде и доброволно отиде в Хага, до ноември 2014 г., когато бе пуснат да се защитава на слобода заради влошеното му здравословно състояние.
Междувременно Хагският трибунал искаше от Сърбия са арестува и предаде Шешел, но това не бе сторено и Шешел днес не присъства на произнасянето на присъдата.


Тагове: Шешел, съд, Хага
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg