EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съдбата Escada виси на конец

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съдбата Escada виси на конец

mail17:40 | 30.04.2009прегледи 2818 коментарикоментари 0


Германската къща за луксозна мода Escada ще заложи на масирани разпродажби в отчаян опит да избегне банкрута, съобщи Reuters. Известна е с това, че облича холивудски звезди като Кристи Търлингтън и Кейти Холмс.
Компанията, планира да отвори пет-шест аутлета в Европа и САЩ, за да разпродаде натрупаните стокови запаси. Тя може да изпадне в несъстоятелност през юли, ако не успее да набере капитал и да договори получаването на кредитни линии, тъй като дотогава няма да разполага с никакви ликвидни средства.
„Ако спасителният план не успеe, единствената алтернатива ще бъде обявяването на Escada в несъстоятелност”, заяви изпълнителният директор Бруно Сeлцер пред общото събрание на акционерите.
През 2007-2008 модната къща отчете загуба от 70 млн. евро, а сега трябва да се справя със слабите продажби поради глобалната икономическа криза. През миналата година акциите й паднаха със 70%.
Escada планира да увеличи капитала си с около 30 млн. евро през юли. На помощ вероятно ще се притекат и акционерите Волфганг и Михаел Херц, които са изявили желание да инвестират 20 млн. в компанията, ако получат разрешение от германските регулаторни органи. Двамата братя милиардери притежават 24.9% от капитала.
 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg