EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 9 юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 9 юли

mail09:15 | 09.07.2013прегледи 351 коментарикоментари 0


Москва - Министърът на правосъдието на Израел Ципи Ливни, която отговаря за мирните преговори с палестинците, ще разговаря с руския външен министър Сергей Лавров.

- Възобновява се процесът срещу 12 опозиционери, заплашени с до 8 години затвор във връзка с безредиците на Блатния площад през май 2012 година, последвали завръщането на Владимир Путин в Кремъл за трети президентски мандат.

- Руският външен министър Сергей Лавров ще разговаря с румънския си колега Титус Корлъцян.

Белград - Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън пристига в Белград за разговори с президента и премиера на Сърбия след европейското решение миналия месец за започване на преговори за присъединяване на Сърбия към ЕС. Тема на разговорите ще бъде и прилагането на брюкселското споразумение за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина.

Лисабон - Португалските здравни работници започват двудневна стачка срещу новите мерки за икономии в сектора.

- Португалският президент Анибал Каваку Силва приключва консултациите си с партиите в парламента за спасяване на правителството.

Женева - Извънредният комитет на Световната здравна организация ще обсъди ситуацията с близкоизточния коронавирус, от който досега са починали 42 души.

Брюксел - Среща на министрите на финансите на 28-те членки на ЕС. Очаква се те да одобрят окончателно приемането на Латвия в Еврозоната от 1 януари 2014 г.

Вашингтон - Втори ден на преговорите между САЩ и ЕС за установяване на зона за свободна търговия.

Ерусалим - Възобновява се процесът срещу бившия израелски външен министър Авигдор Либерман, обвинен в измама и злоупотреба с доверие.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049