EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 3 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 3 октомври

mail08:21 | 03.10.2013прегледи 499 коментарикоментари 0


ВАШИНГТОН - Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард ще изнесе реч в университета "Джордж Вашингтон" за състоянието на световната икономика.

ТОКИО - Министрите на отбраната и на външните работи на САЩ Чък Хейгъл и Джон Кери ще участват в консултации във формат "2 плюс 2" с японските си колеги Ицунори Онодера и Фумио Кишида.

ЩУТГАРТ - Тържества по случай годишнината от германското обединение.

МОСКВА - Князът на Монако Албер Втори започва първата си официална петдневна визита в Русия, придружаван от съпругата си Шарлен и делегация от над 70 представители на икономическите среди.

МУРМАНСК - Руски съд продължава предяването на обвинения срещу 30 активисти на "Грийнпийс", задържани при протестна акция на петролна платформа в Арктика на 19 септември.

ДЖАКАРТА - Китайският президент Си Цзинпин ще бъде първият чуждестранен лидер, който ще говори в парламента на Индонезия.

КАЙРО - Завършват срещите на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън с представители на властите и с лидери на "Мюсюлмански братя", които след забраната на организацията основаха от името на ислямистите Съюз в подкрепа на законността. Аштън ще разговаря и с представители на салафитската партия Ан Нур.

ТАЛИН - Украинският министър на външните работи Леонид Кожара пристига в Талин, за обсъди с естонския си колега Урмас Пает, с премиера Андрус Ансип и с председателката на парламента Ене Ергма интеграцията на Украйна с ЕС.

БУЕНОС АЙРЕС - Визита на боливийския президент Ево Моралес в Аржентина.

АНКАРА - Турският парламент ще обсъжда приемането на ново разрешение (т.нар. тезкере) за извършване на трансгранични военни операции в Сирия в случай на заплаха за Турция. Валидността на досегашното разрешение изтича утре.

ПАРИЖ - Официално посещение на председателя на Камарата на депутатите на румънския парламент Валериу Згоня в Париж.

РИЗЕ, Турция - Четвърта среща на високо равнище за Черно море на Асамблеята на европейските региони.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg