EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 28 януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 28 януари

mail08:32 | 28.01.2014прегледи 488 коментарикоментари 0


КИЕВ - Парламентът на Украйна се събира на извънредно заседание в търсене на изход от политическата криза в страната.
- Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън заминава за украинската столица довечера, след като се срещне с руския президент Владимир Путин
днес в Брюксел. В Киев днес ще бъде и еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле.

БРЮКСЕЛ - Среща ЕС-Русия с участието на руския президент Владимир Путин и председателите на Европейския съвет Херман ван Ромпой и на Европейската комисия Жозе Барозу.
- Руският външен министър Сергей Лавров ще се срещне с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.
- Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП).
- Среща на финансовите министри от Европейския съюз, на която се очаква да бъде взето решение за процедура за прекомерен бюджетен дефицит срещу Хърватия и да бъде обсъден европейският банков съюз.

ДОХА - Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще участва във втората сесия на българско-катарската Смесена комисия за икономическо и техническо сътрудничество. (до 29 януари)

ВАШИНГТОН - Президентът на САЩ Барак Обама ще произнесе годишната си реч "За състоянието на Съюза" пред членовете на Камарата на представителите и Сената (след полунощ, 02 ч. по Гринуич).

ЖЕНЕВА - Посредникът на ООН Лахдар Брахими продължава усилията си да деблокира преговорите между режима в Дамаск и опозицията за политически преход в Сирия.

ТУНИС - Националното учредително събрание (парламентът на Тунис) ще гласува вот на доверие за новото правителство на Мехди Жомаа.

ТЕХЕРАН - Президентът на Турция Абдуллах Гюл пристига на посещение в Иран, посветено на ситуацията в Сирия.

АНКАРА - Втори и последен ден от официалното посещение в Турция на президента на Франция Франсоа Оланд.

ХАГА - Бившият военен командир на босненските сърби Ратко Младич ще свидетелства в процеса срещу бившия президент на Република Сръбска Радован Караджич пред Международния трибунал за бивша Югославия.

РИМ/ВАТИКАНА/ВАЛЕТА - Посещение на министъра на външните работи на Румъния Титус Корлъцян в Италия, Светия престол и Малта.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1071