EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 28 май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 28 май

mail09:15 | 28.05.2013прегледи 363 коментарикоментари 0


Охрид - Приключва 10-ата конференция на председателите на парламенти на държавите участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Ерусалим - Открива се Четвъртият международен форум срещу антисемитизма, с участието на представители на израелското правителство и делегати от 50 страни /до 30 май/

Ниамей/Бамако - Посещение на френския външен министър Лоран Фабиюс в Нигер и Мали.

Бишкек - Руският президент Владимир Путин участва в среща на Организацията на договора за колективна сигурност /Армения, Беларус, Казахстан, Русия и Таджикистан/. Ще бъдат обсъдени заплахите за централна Азия, идващи от Афганистан.

Анкара - Посещение на президента на Тунис Монсеф Марзуки.

Париж - Френският президент Франсоа Оланд ще се срещне с президента на Босна и Херцеговина Небойша Радманович и двамата му заместници Желко Комшич и Бакир Изетбегович.
- Оланд ще се срещне с германския и френския министри на финансите и заетостта, които подготвят обща инициатива за борба с младежката безработица.
- Оланд ще обсъди този въпрос, както и темата за растежа, с испанския премиер Мариано Рахой.
- Форум на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) /до 29 май/

Лисабон - Европейският център за мониторинг на наркотици и наркомании представя годишния си доклад за тенденциите и еволюцията при употребата на наркотици.

Дъблин - Среща на министрите на земеделието на ЕС, посветена на реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП).

Рим - Италианският премиер Енрико Лета ще председателства среща за съдбата на стоманодобивната група Илва, която е обвинена в тежко замърсяване на околната среда. Закриване на промишления гигант ще доведе до загуба на 40 000 работни места в района Пулия.

Брюксел - Президентът на ЕС Херман ван Ромпой и председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу ще говорят пред Европейския парламент за резултатите от срещата на върха на 22 май, посветена на енергетиката и борбата с данъчните измами.

Токио - Посещение на индийския премиер Манмохан Сингх.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg