EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 27 ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 27 ноември

mail08:00 | 27.11.2013прегледи 711 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Еврокомисарят за правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг ще представи пакет от предложения за засилване на защитата на правата на гражданите в криминални съдебни процеси в страните от Европейския съюз.
- Обща пресконференция на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и президента на Република Кипър Никос Анастасиадис.
- Комисията по икономически въпроси в Европейския парламент разглежда кандидатурата на Даниел Нуи в надзорния комитет на Европейската централна банка.

БЕРЛИН - Очаква се Християндемократическият съюз на канцлерката Ангела Меркел и Германската социалдемократическа партия да постигнат съгласие по окончателно споразумение за голяма коалиция.

БУКУРЕЩ - Продължава посещението в Румъния на китайския премиер Ли Къцян, който днес ще има двустранни срещи и ще говори пред румънския парламент.

САРАЕВО - Конференция по повод 20 години от учредяването на Международния трибунал за военните престъпления в бивша Югославия.

МАДРИД - Френският президент Франсоа Оланд представя заедно с испанския премиер Мариано Рахой съвместна позиция на двете страни с наближаването на сроковете за учредяване на банков съюз, чиято основна цел е да се избегне нова банкова криза в Европа.

ПАРИЖ - Избор на града домакин на следващото Световно изложение през 2020 година сред четири кандидати: Дубай, Екатеринбург, Измир и Сао Пауло.
- Френският парламент ще разгледа законопроект на депутати от Френската социалистическа партия за глобяване на хората, използващи услугите на проститутки. Предложената глоба е до 1500 евро и двойно при рецидив.

ХАГА - Започва съдебен процес по жалба на правозащитници срещу правителството на Холандия заради връзките му с американската Агенция за национална сигурност (АНС).

РИМ - Италианският Сенат ще гласува дали Силвио Берлускони да изгуби сенаторското си кресло заради присъда за данъчни измами.

ВАШИНГТОН - В навечерието на Деня на благодарността (28 ноември) президентът Барак Обама ще присъства на церемония в Белия дом за традиционното помилване на пуйки.

МЕКСИКО - Израелският президент Шимон Перес ще направи посещение в Мексико.

Еврейски празник ханука
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg