EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 27 август

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 27 август

mail09:12 | 27.08.2013прегледи 398 коментарикоментари 0


ДАМАСК - Продължава работата на инспекторите на ООН, които разследват предполагаемата употреба на химическо оръжие в Сирия.

АМАН - Среща на началници на генерални щабове на няколко западни и мюсюлмански страни във връзка с конфликта в Сирия.

ПАРИЖ - Френският президент Франсоа Оланд ще говори на среща с френските посланици. Френският външен министър каза вчера, че през идните дни Западът ще реши как да реагира на съобщенията за използване на химически оръжия в Сирия.

КАЙРО - Заседание на постоянните представители на страните членки на Арабската лига, посветено на предполагаемото нападение с химическо оръжие в Сирия.

АБУ ДАБИ - Посещение на френския министър на отбраната Ив льо Дриан в Обединените арабски емирства. Основна тема се очаква да бъде Сирия.

БАНДАР СЕРИ БЕГАВАН - Американският министър на отбраната Чък Хейгъл ще се срещне в столицата на Бруней с колегите си от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

ВАШИНГТОН - Президентът на САЩ Барак Обама ще даде в Белия дом прием по повод 50-годишнината от прочутата реч на Мартин Лутър Кинг "Имам една мечта", белязала важен етап от битката за правата на чернокожите в САЩ.

ПАРИЖ - Държавният съвет на Франция, изпълняващ ролята на върховен административен съд, ще се произнесе по спора между правителството и германската автомобилна група Daimler във връзка с блокирането на продажбите на някои модели Mercedes в страната.

ЖУКОВСКИ, Московска област - Открива се Международно изложение за авиационна и космическа техника МАКС-2013 (до 1 септември). Ще присъства и руският премиер Дмитрий Медведев.

БРЮКСЕЛ - Нов кръг от политическия диалог между Белград и Прищина. Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и сигурността Катрин Аштън и премиерите на Сърбия и Косово Ивица Дачич и Хашим Тачи ще разговарят за напредъка в прилагането на брюкселското споразумение.

КИШИНЕВ - Премиерите на Румъния и Молдова Виктор Понта и Юрие Лянка, както и европейският комисар за енергетика Гюнтер Йотингер ще присъстват на първата копка на газопровода Яш-Унгени, който ще свърже газопреносните мрежи на Румъния и Молдова.

ПЕКИН - Официално посещение на сръбския президент Томислав Николич в Китай /до 29 август/.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4173