EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Събитията на 17 май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 17 май

mail09:15 | 17.05.2013прегледи 559 коментарикоментари 0


Валета - Работно посещение на вицепрезидента Маргарита Попова в Малта (и утре). Попова ще участва в конференция на Европейската правна академия на тема "Да направим борбата с корупцията в Европейския съюз по-ефективна". Утре тя ще се срещне с президента на Малта Джордж Абела.

Брюксел - Министрите на културата на държавите от Европейския съюз ще обсъдят преговорите между ЕС и Съединените щати за сключване на трансатлантическо споразумение за свободна търговия. 13 страни членки на ЕС, сред които България, настояват мултимедийният сектор да бъде изключен от бъдещия договор.

Париж - Френският президент Франсоа Оланд ще се срещне с и. д. президент на Мали Дионкунда Траоре.

Лисабон - Португалският парламент ще гласува внесени от социалистическата опозиция законопроекти за узаконяване на осиновяването на деца от хомосексуални двойки.

Милано - Мароканката Карима ел Махруг ал Махрег, известна като Руби, ще бъде изслушана като свидетелка на делото "Рубигейт" срещу бившия италиански премиер Силвио Берлускони по обвинения в секс с непълнолетна и злоупотреба с власт.

Рим - Италианското правителство ще обсъди съдбата на изключително непопулярен поземлен данък и спешното финансиране на социални помощи и мерки в подкрепа на икономиката.

Сочи - Руският президент Владимир Путин и министърът на външните работи Сергей Лавров ще се срещнат с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун. Очаква се основна тема на разговорите им да бъде конфликтът в Сирия.

Москва - Шефовете на данъчните администрации на страните членки на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) ще закрият форум, посветен на борбата срещу укриването на данъци.

Рига - Чешкият премиер Петър Нечас се среща с латвийския си колега Валдис Домбровскис с оглед на присъединяването на Латвия към еврозоната и ОИСР.

Краков - Среща на министрите на външните работи на страните от Вишеградската четворка (Полша, Унгария, Чехия и Словакия) и върховния представител на Европейския съюз за външната политика Катрин Аштън.

Загреб - Завършва кампанията на изборите за местни органи на властта в Хърватия в неделя, започнала на 5 май.

Пекин - Гръцкият премиер Андонис Самарас, който е на посещение в Китай, ще бъде приет от президента Си Цзинпин и ще говори на двустранен бизнес форум.

Вашингтон - Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, който е на посещение в Съединените щати, ще произнесе реч пред института "Брукингс".

Международен ден срещу хомофобията

Световен ден за борба с хипертонията

Световен ден на телекомуникациите и информационното общество
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg