EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 14 януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 14 януари

mail08:30 | 14.01.2014прегледи 669 коментарикоментари 0


ПЕКИН - Президентът Росен Плевнелиев, който е на държавно посещение в Китай, ще открие днес в Пекин българо-китайски бизнес форум с участието на повече от 30 представители на българския бизнес.

МОСКВА - Руският президент Владимир Путин ще обсъди с унгарския премиер Виктор Орбан доставките на течни изкопаеми горива и на ядрена енергия.

СТРАСБУРГ - Продължава пленарната сесия на Европейския парламент с изслушване на бившия председател на Европейската централна банка (ЕЦБ) Жан-Клод Трише в комисията по икономически въпроси за ролята на тройката кредитори в страните със спасителни програми.
- Европейският парламент ще обсъди програмата "Херкулес III", свързана със защитата на финансовите интереси на Европейския съюз.

ПАРИЖ - Пресконференция на френския президент Франсоа Оланд.
- Среща на френския министър на външните работи Лоран Фабиюс със заместник-генералния секретар на ООН за мироопазващите операции Ерве Ладсу, посветена на проекта за мисия на сини каски в Централноафриканската република.

РИЯД - Визита на шефа на европейската дипломация Катрин Аштън в Саудитска Арабия.

ДАМАСК/БАГДАД/АМАН - Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф ще посети Сирия, Ирак и Йордания, преди да пристигне в четвъртък в Москва за среща с руския президент Владимир Путин.


ЕРБИЛ - Генералният секретар на ООН Бн Ки-мун ще посети Иракски Кюрдистан.

ВАТИКАНА - Американският държавен секретар Джон Кери ще се срещне с държавния секретар на Ватикана Пиетро Паролин, за да обсъди близкоизточния мирен процес, борбата с бедността и хуманитарни въпроси. След това Кери ще замине за Кувейт за донорската конференция за Сирия утре.

КАЙРО - Референдум за новата египетска конституция.

АТИНА - Подновяване на процеса пред съд в Лариса срещу гръцко ромско семейство, обвинено през октомври, че е отвлякло русото момиченце Мария, чиято мистериозна самоличност доведе до разследвания в целия свят до откриването на нейните истински родители - роми от България.

АНКАРА - Продължава годишната среща на турските посланици в чужбина на фона на корупционния скандал, опетнил правителството на премиера Ердоган.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg