EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 14 юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 14 юни

mail09:15 | 14.06.2013прегледи 433 коментарикоментари 0


Видин/Калафат - Днес ще се състои церемонията по официалното откриване на Дунав мост Видин-Калафат (Дунав мост 2). Поканени са председателят на Народното събрание Михаил Миков, президентът Росен Плевнелиев, премиерите на България и на Румъния - Пламен Орешарски и Виктор Понта, европейският комисар за регионална политика Йоханес Хан, членовете на Министерския съвет, както и всички български бивши премиери и министри на транспорта от 2000 година насам.

Москва - Българският посланик в Русия Бойко Коцев ще се срещне с председателя на Московската градска дума Владимир Платонов.

- Руският президент Владимир Путин, чиято страна е ротационен председател на Г-20, ще приеме представители на гражданското общество от държавите от групата, включително активисти на "Трансперънси интернешънъл" и "Грийнпийс".

Техеран - Президентски и местни избори в Иран.

Истанбул/Анкара - Протестите в Турция навлизат в третата седмица, демонстрантите в парка Гези в Истанбул отказват да го напуснат въпреки "последното предупреждение" на премиера Реджеп Тайип Ердоган преди намеса на полицията.

Атина - Напрегната политическа и социална обстановка в Гърция след изненадващото затваряне на обществената телевизия и радио ЕРТ в рамките на политиката на икономии.

Загреб - Протест срещу гей браковете. В парламента ще бъде връчена петиция с искане да бъде организиран референдум по въпроса.

Прага - Чешкият президент Милош Земан свика извънредно заседание за голямата полицейска операция, при която бе претърсена сградата на правителството и арестувани високопоставени държавни служители.

Дъблин - Среща на министерско равнище ЕС-САЩ по въпросите на вътрешните работи и правосъдието, организирана от ирландското председателство на Европейския съюз. Очаква се Европейската комисия да повдигне въпроса за следеното на комуникации от властите в Съединените щати, което може да се окаже в нарушение на основните права на европейските граждани.

Люксембург - Европейските министри на търговията ще се опитат да постигнат споразумение за мандат за търговски преговори със Съединените щати на фона на заплахата на Франция да блокира споразумение, което не съблюдава културното изключение.

Лондон - Демонстрация срещу Г-8 преди срещата на върха на страните от групата в понеделник и вторник в Северна Ирландия.

Париж - Френският президент Франсоа Оланд ще се срещне с канадския премиер Стивън Харпър.

- Френският премиер Жан-Марк Еро се среща с експерти по пенсионната реформа, планирана от правителството.

Тулуза - Първи изпитателен полет на новия А 350 на европейския самолетостроителен концерн Airbus.

Женева - Съветът на ООН за човешките права ще гласува през последния ден от 23-ата си сесия резолюция, осъждаща намесата на чуждестранни бойци, по-конкретно от ливанското шиитско движение Хизбула, в конфликта в Сирия и приканваща за пореден път режима в Дамаск да разреши на членовете на разследващата комисия на световната организация да влязат в страната.

- Председателят на ЕС Херман ван Ромпой ще говори пред Международната конференция на труда на Международната организация на труда (МОТ).

Мадрид - Демонстрация на испанските учени срещу бюджетните ограничения в техния сектор.

Бон - Завършва подготвителен кръг преговори за сключване на ново глобално споразумение за борба с климатичните промени преди голяма конференция по въпроса, предвидена за края на годината във Варшава.

Берлин - Конференция на изследователския институт DIW и британския седмичник "Икономист" за германската икономика и ролята на страната в кризата.

Брюксел - Ще бъдат публикувани данните за заетостта в еврозоната за първото тримесечие.

Рим - Министрите на икономиката и на труда на Италия, Франция, Германия и Испания ще обсъдят предложения за борба с младежката безработица преди европейската среща на върха.

Ватикана - Папа Франциск ще приеме главата на Англиканската църква, Кентърбърийския архиепископ Джъстин Уелби.

Бейрут - Шейх Хасан Насрала, лидер на ливанското шиитско движение Хизбула, което е ключов съюзник на режима в Сирия, ще произнесе реч.

Токио - Японското правителство трябва да одобри плана за растеж "Япония се върна", разработен от специална комисия под председателството на премиера Шиндзо Абе.

Вашингтон - Международният валутен фонд (МВФ) ще публикува резюме от доклада си за американската икономика, който ще бъде коментиран пред журналисти от управляващата директорка на фонда Кристин Лагард.

Световен ден на кръводарителя
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045