EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 10 юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 10 юли

mail09:15 | 10.07.2013прегледи 435 коментарикоментари 0


Прага - Очаква се чешкият президент Милош Земан да представи новото експертно правителство, оглавявано от премиера Иржи Руснок.

Лисабон - Португалският президент Анибал Каваку Силва ще се срещне с бизнес и синдикални лидери като част от консултациите за преодоляване на политическата криза в изпадналата в тежка икономическа криза страна от еврозоната.

Люксембург - Парламентът на Люксембург ще гласува доклад, обвиняващ премиера Жан-Клод Юнкер за нередности в дейността на националното разузнаване. Евентуален негативен вот може да струва поста на Юнкер, който е министър-председател от 18 години, доайен сред европейските лидери.

Брюксел - Европейският комисар за вътрешния пазар и финансовите услуги Мишел Барние ще представи своето предложение за създаване на единен механизъм за разрешаване на банкови кризи, нов важен етап от изграждането на европейски банков съюз.

Париж - Френският президент Франсоа Оланд ще се срещне с финландския си колега Саули Ниинистьо.

- Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс ще участва в церемония по случай първия ден от Рамазана в страната с посланиците на страните от Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС).

Лондон - Новият холандски крал Вилем-Александър ще бъде приет от британската кралица Елизабет Втора.

Талин - Посещение на германския президент Йоахим Гаук в Естония.

Москва - Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще се срещне с беларуския си колега Владимир Макей.

Прищина - Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън ще разговаря с отговорни косовски представители за прилагането на споразумението за нормализиране на отношенията със Сърбия.

Сараево - Съветът на министрите на Босна и Херцеговина ще обсъди изменения и допълнения към закона за единните граждански номера (ЕГН), който бе повод за едномесечни демонстрации и блокиране на парламента в Сараево.

Найпидау - Посещение на австралийския министър на външните работи Боб Кар в Мианма.

Бостън - Заседание по делото срещу Джохар Царнаев, оцелелият от двамата братя, извършили атентата по време на Бостънския маратон на 15 април, при който загинаха трима и бяха ранени около 180 души.

Вашингтон - Годишна среща САЩ-Китай в рамките на Икономическия и стратегически диалог, която се очаква да бъде посветена до голяма степен на кибератаките.

- На церемония в Белия дом президентът на САЩ Барак Обама ще връчи на режисьора Джордж Лукас и на още 23-а американски творци Националния медал за принос към
изкуствата.

Мека - Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан започва в повечето ислямски държави.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg