EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията днес

mail08:00 | 22.05.2014прегледи 862 коментарикоментари 0


ТОКИО - Вицепрезидентът Маргарита Попова е на посещение в Япония във връзка с 55-ата годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между двете страни. Днес Маргарита Попова ще разговаря с председателя на Камарата на съветниците на японския парламент Масааки Ямадзаки.

РИМ - Българска правителствена делегация, ръководена от вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева, ще се срещне с представители на Конфедерацията на италианската индустрия (Конфиндустрия).

ЛОНДОН/ХАГА - Във Великобритания и Холандия ще се състоят избори за Европейски парламент. Във Великобритания ще бъдат произведени и избори за местни органи на властта.

БЕРЛИН - Германският канцлер Ангела Меркел ще приеме председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

БРЮКСЕЛ - Завършва срещата на началниците на генералните щабове на въоръжените сили на страните от НАТО, посветена на кризата в Украйна. Главнокомандващият силите на алианса в Европа генерал Филип Брийдлав ще даде пресконференция.

КИЕВ - В напрегната обстановка продължава кампанията за президентските избори в Украйна, които са в неделя.

ЛИСАБОН - Среща на министрите на външните работи на страните от Западното Средиземноморие.

БЕЛГРАД/САРАЕВО/ЗАГРЕБ - Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия се борят с последиците от безпрецедентните наводнения. Зарази, свлачища и мини заплашват целия район след бедствието. Европейският комисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина Георгиева е на двудневно посещение в Босна и Херцеговина, за да обсъди с представители на местните власти възможностите за оказване на помощ.

БЕЛГРАД - Международна донорска среща за събиране на помощи за справяне с последиците от катастрофалните наводнения.

ПАРИЖ - Френският президент Франсоа Оланд ще се срещне със сръбския си колега Томислав Николич.

ПРИЩИНА - Започва предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори в Косово на 8 юни.

НИКОЗИЯ - Американският вицепрезидент Джо Байдън е на тридневно посещение в Кипър за разговори по кипърския проблем и въпроси, свързани с икономиката и енергетиката, а също и конфликта в Украйна.

ПОДГОРИЦА/СКОПИЕ - Работни посещения на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в Черна гора и Македония.

АНКАРА - Турската централна банка ще обяви решението си за основния лихвен процент, който премиерът Реджеп Тайип Ердоган поиска да бъде понижен.

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Открива се Международният икономически форум. Заради действията на Русия в украинската криза от участие в срещата се отказаха повече от 30 ръководители на големи западни компании.

БЕЙРУТ - Ливанският парламент ще направи пети пореден опит да избере президент.

ЕРУСАЛИМ - Колективна молитва на ултраортодоксални евреи срещу предстоящото посещение на папа Франциск в Светите земи, което е от 24 до 26 май.

ПЕКИН - Китайският президент Си Цзинпин ще се срещне с иранския си колега Хасан Рохани.

НЮ ЙОРК - Съветът за сигурност на ООН ще подложи на гласуване френска проекторезолюция, предвижда сезиране на Международния наказателен съд за престъпления, извършени в Сирия. Русия обяви, че ще наложи вето.
- Съветът за сигурност на ООН се очаква да обяви нигерийската ислямистка групировка "Боко харам" за терористична организация, освен ако някоя страна не възрази.

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg