EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Събитията днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията днес

mail09:07 | 07.02.2013прегледи 383 коментарикоментари 0


Брюксел - Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет. Днес държавните и правителствените ръководители от Европейския съюз ще обсъдят отново проекта за бюджет на Общността за периода 2014-2020 година. Утре лидерите на страните от ЕС ще разговарят по търговски въпроси, както и за промените в арабския свят и за обстановката в Мали.

- Съвместна пресконференция на трима европейски комисари - за външната политика и сигурността Катрин Аштън, за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом и за цифровите технологии Нели Крус - за начините за укрепване на киберсигурността.

Дъблин - Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще участва в неофициална среща на министрите на заетостта и социалната политика на страните от Европейския съюз.

Страсбург - Завършва пленарната сесия на Европейския парламент, който ще обсъди различни международни въпроси.

Вашингтон - 61-а Национална молитвена закуска - международен форум, който се организира ежегодно през първия четвъртък на февруари и се използва като неофициален повод за срещи между участниците. България ще бъде представена от заместник-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова, областния управител на Пловдив Здравко Димитров и изпълнителния директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов.

- Номинираният за директор на ЦРУ Джон Бренън ще бъде изслушан в Комисията на Сената за разузнаването.

- Министърът на отбраната на САЩ Лион Панета и председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили генерал Мартин Демпси ще бъдат изслушани от Комисията на Сената за въоръжените сили във връзка с нападението срещу консулството на Съединените щати в Бенгази на 11 септември миналата година.

Атина - Апелативен съд ще обяви окончателното си решение по делото за катастрофата на пътническия самолет Боинг 737 на кипърската авиокомпания "Хелиос Еъруейз" на 14 август 2005 г., при която загиват 121 души. Сред подсъдимите е българинът Янко Стоименов, като главен пилот.

Сараево - Посещение на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в Босна.

Баку - Президентът на Сърбия Томислав Николич пристига на тридневно посещение в Азербайджан.

Букурещ - Протест на пощенските служители в Румъния срещу плановете за намаляване на заплатите им и преструктурирането на компанията "Румънска поща".

Франкфурт - Европейската централна банка вероятно няма да промени своята водеща лихва на днешното си заседание по паричната политика, прогнозират анализатори.

ЛОНДОН - Заседание по паричната политика на Банк ъв Ингланд.

- Бъдещият управител на британската централна банка Марки Карни ще бъде изслушан от парламентарната комисия за бюджета.

Рим - Предизборен митинг на италианската десница начело с бившия премиер Силвио Берлускони преди парламентарните избори на 24 и 25 февруари.

- Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО) ще представи своя индекс на цените на храните на фона на успокоението на пазарите през последните месеци.

Москва - Започва дело срещу руския милиардер Александър Лебедев по обвинения в побой над опонент по време на телевизионно предаване. Лебедев, който е критичен към Кремъл, твърди, че процесът е политически.

Киев - Европейският комисар за разширяването и политиката на съседство Щефан Фюле ще се срещне с украинския премиер Микола Азаров.

Берлин - Открива се 63-ото издание на Берлинския международен кинофестивал (до 17 февруари).

Виена - 57-ият Виенски бал ще се проведе в Щатсопера.

Тунис - Туниската опозиция свика обща стачка за днес след убийството на неин лидер, което предизвика вълна от протести и накара премиера Хамади Джебали да обяви, ще ще формира технократско правителство, което ще ръководи страната до произвеждането на парламентарни избори.

Кайро - Завършва срещата на върха на Организацията за ислямско сътрудничество.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1166