EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията днес, 2 декември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията днес, 2 декември

mail08:45 | 02.12.2013прегледи 601 коментарикоментари 0


БУКУРЕЩ - Еднодневно работно посещение на парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Михаил Миков, по покана на председателя на Камарата на депутатите на
румънския парламент Валериу Згоня. Делегацията ще се срещне с председателите на двете камари на румънския парламент Валериу Згоня и Крин Антонеску, с министър-председателя Виктор Понта и с
министъра на външните работи Титус Корлъцян, както и с членовете на Специалната съвместна комисия на Камарата на депутатите и на Сената за присъединяването на Румъния към зоната Шенген.

КИЕВ - Продължават протестите в Киев. Опозицията възнамерява да протестира до оставка на президента Виктор Янукович.

ВАТИКАНА/ РИМ - Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху ще бъде приет от папа Франциск, който възнамерява догодина да посети Светите земи. След това Нетаняху ще има среща с италианския си колега Енрико Лета.

БРЮКСЕЛ - Среща на министрите, отговарящи за конкурентоспособността на страните от Европейския съюз по въпросите на вътрешния пазар, промишлеността и научните изследвания /до 3 декември/.

АТИНА - Двудневно посещение на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу, по време на което ще бъде подписано споразумение в областта на военнотехническото сътрудничество.
- Посещение на председателя на групата на социалистите в Европейския парламент Ханес Свобода., който ще разговаря с премиера Андонис Самарас и с други гръцки отговорни представители.

ХАГА - Годишна конференция на Организацията за забрана на химическите оръжия. В дневния ред е въпросът за унищожаването на сирийския химически арсенал.

ЗАГРЕБ - Резултати и коментари във връзка вчерашния референдум в Хърватия за включване в конституцията на определение на брака като "съюз между мъж и жена".

ПРИЩИНА - Резултати и оценки след вчерашния втори тур на изборите за местни органи на властта в Косово.

АНКАРА - Подновяване на процеса срещу турски полицай, обвинен, че е причинил смъртта на демонстрант по време на антиправителствените протести през юни.

ЖЕНЕВА - Върховният комисар на ООН за човешките права Нави Пилай ще даде пресконференция във връзка с обстановката в Сирия и Централноафриканската република.

ПЕКИН - Посещение на министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън /до 4 декември/.

ЕРЕВАН - Посещение на президента на Русия Владимир Путин.

ТОКИО - С визита в Япония вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън започва обиколка из Азия, която ще го отведе в Китай и Южна Корея.

ПНОМПЕН - Посещение на управляващия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард /до 3 декември/.

РИМ - 148-а сесия на Съвета на Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО) /до 6 декември/.

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА ОТМЯНА НА РОБСТВОТО
 


Тагове: събития, днес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1074