EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията в страната & времето

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията в страната & времето

mail09:12 | 22.05.2015прегледи 1729 коментарикоментари 0


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участва в официалната церемония по откриването на възстановените "Пеещи фонтани" в Цар Симеоновата градина - един от символите на Пловдив. Откриването е от 21.00 часа. Фонтаните са възстановени по проект "Изграждане на зелена и достъпна градска среда в град Пловдив", финансиран от Оперативна програма "Регионално развитие".
*****

Ден на българската наука организират днес в Русе Българската академия на науките, Русенският университет, Научно-техническият съюз по строителство, Научно-техническият съюз на енергетиците в България и Регионалният академичен център на БАН-Русе. Събитието е посветено на Международната година на светлината.
*****

Благотворителен концерт под патронажа на областния управител на Кърджали Илия Илиев и министъра на туризма Николина Ангелкова ще се състои от 18.30 часа в салона на ДКТ "Димитър Димов" в Кърджали. Събраните средства са за изработката на нов иконостас на храм "Св. Успение Богородично" в кв."Гледка", също изграден с дарения и доброволен труд през 1939 година.
*****

Кметът на Разград Денчо Бояджиев ще награди ученици от училищата в града, заели призови места на олимпиади, конкурси и състезания. Празничната среща, която се организира традиционно в навечерието на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, ще се състои в ресторант "Лятно кино" в градския парк.
*****

Кметът на Пазарджик Тодор Попов ще награди директори на училища, учители и дейци на културата, постигнали най-високи резултати в своята област през миналата година по повод 24 май. Церемонията започва в 11.30 ч. в зала "Маестро Георги Атанасов".
*****

Интерактивната пътуваща изложба за Атанасовското езеро - "СимБиотично", на фондация "Биоразнообразие" ще бъде открита тази вечер в Екомузея в Русе. Инициативата е по повод на Международния ден на биологичното разнообразие - 22 май.
*****

В Художествената галерия "Проф. Илия Петров" в Разград ще бъде открита Шестата национална изложба "Лудогорие". Организатори на проявата са община Разград, Министерство на културата, Съюза на българските художници и ХГ "Проф. Илия Петров".

*****

В Сливен днес от 18 часа на площад "Хаджи Димитър" ще бъде открито деветнайсетото издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници". Преди откриването по главната улица в града ще премине празнично дефиле на участниците от 13 държави, предвождано от гайдарски оркестър от НУФИ "Филип Кутев" - Котел.
*****

В Сливен днес ще се състои информационна среща за представяне на възможностите за кандидатстване по процедурата "Подобряване на производствения капацитет в малки и средни предприятия", финансирана по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. В рамките на срещата ще бъде представена също и Индикативната годишна работна програма на ОП "Иновации и конкурентоспособност" с процедурите, които ще се изпълняват през 2015 година.
*****

Президентът на УЕФА Мишел Платини пристига днес в Бургас за финала на Евро 2015. Очаква се лично той да връчи купата на шампиона от Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. Двубоят между претендентите за титлата - Франция и Германия, е от 20 часа тази вечер на стадион "Лазур" в Бургас.
*****

Димитровград ще участва днес в международната инициатива "Европа танцува". Точно в 12.00 часа в десет държави от Югоизточна Европа хиляди граждани ще танцуват под звуците на музика на Йохан Щраус, за да поставят световен рекорд на Гинес в категорията "Най-голям едновременен танц". Регистрацията на танцьорите в Димитровград ще започне в 10.00 часа в началото на парка "Марица", където ще се състои и репетицията им.
*****

В Бургас ще бъде представена информационната кампания на Агенцията за устойчиво енергийно развитие за въвеждане на нов финансов инструмент "Бели сертификати за енергийни спестявания". Пресконференцията ще започне от 9, 30 часа в конферентната зала на Хотел "Мираж". Веднага след нея ще стартира информационен семинар по темата, насочен към заинтересованите лица.
*****

В Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе тази вечер ще бъде представена новата книга на журналиста Александър Недков - "Кипежна ивица". Изданието е посветено на русенския водомоторен спорт и неговите изявени представители. Инициативата се осъществява в парньорство с Дружеството на журналистите в Русе.
*****

Над източната половина от страната ще бъде слънчево. Над Западна България до обяд ще има незначителна висока облачност, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, по морския бряг с 5-6 градуса по-ниски. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Ще е малко по-топло, с максимални температури 21-24 градуса. Температурата на морската вода ще е 17-21 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4147