EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събарят незаконен строеж на Баневи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събарят незаконен строеж на Баневи

mail18:05 | 10.11.2015прегледи 1133 коментарикоментари 0


Регионална дирекция за национален строителен контрол Североизточен район през януари 2014 г. е издала заповед  за премахване на незаконен строеж „Комплекс от басейни с кафе-аперитив със застроена площ 537.50 кв. м“, извършен във ваканционно селище „Русалка“ от ВС „Русалка“ АД, представлявано от Евгения Банева, съобщи МРРБ. След съответни  съдебни и административни процедури е констатирано, че заповедта не е изпълнена доброволно от извършителя - ВС „Русалка“ АД, са предприети действия по принудителното премахване на незаконния строеж от органите на ДНСК. Премахването е насрочено за периода от 9 – 20 ноември 2015г.
Това не е единственият незаконен строеж, извършен на територията на ВС „Русалка“. През 2010 г. и 2011 г. са премахнати принудително още два незаконни строежа – яхтено пристанище и изкуствен плаж от стоманобетон с открит басейн, извършени в изключителна държавна собственост – морския бряг и акваторията.
Твърденията за преднамереност представляват опит за оклеветяване, уронване престижа на държавна институция и опит за възпрепятстване изпълнението, както на влязло в сила съдебно решение, така и на законови разпоредби, коментира дирекцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg