EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сунгурларе и турска община с общ проект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сунгурларе и турска община с общ проект

mail16:05 | 28.12.2018прегледи 719 коментарикоментари 0


Община Сунгурларе и община Юскюп (окръг Къркларели, Северозападна Турция) обединиха усилия за реализиране на проект за съвместни действия и подпомагане в борбата срещу пожарите.

Проектът се реализира по европейската програма за трансгранично сътрудничество между български и турски общини в граничните райони. 

Проектът, който се финансира от европейски фондове, е на стойност 468 хиляди евро и е със срок за изпълнение една година. 

На среща между отговорните представители на двете общини, която се състоя в Юскюп, бе обсъдена предстоящата работа по проекта.

В срещата участва делегация от град Сунгурларе начело с кмета на общината Васил Панделиев, както и отговорни представители на противопожарната служба, участващи в изпълнението на проекта. От турска страна участваха началникът на противопожарната служба в Люлебургаз Джейхун Акйол, инструкторът Джейхун Акйол и представители на местните власти в Юскюп. 

Кметът на община Юскюп Хюсеин Касап посочи, че проектът предвижда купуване на противопожарна техника и екипировка, както и обучение на персонал за работа с противопожарната техника. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg