EUR 1.9558
USD 1.8833
CHF 1.8833
GBP 2.2979
CNY 2.7737
you tube
mobile version

СУ "Св.Климент Охридски" в престижна класация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СУ "Св.Климент Охридски" в престижна класация

mail12:40 | 01.12.2016прегледи 1559 коментарикоментари 0


Софийският университет "Св. Климент Охридски" намира място в поредната престижна международна класация на най-добрите в научно отношение академични институции. В оповестения късно снощи рейтинг на Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings за 2017 година най-авторитетното висше училище в България е класирано в групата между 201-во и 250-то място, съобщи пресцентърът на СУ.
През тази година Софийският университет за първи път беше включен и в световната класация на университети на Times Higher Education (THE).
Рейтингът на Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings за четвърта поредна година подлага на анализ университети в 50 държави с нововъзникващи икономики, или т. нар. гранични икономики според индекса на Фондовата борса на Файненшъл Таймс (Financial Times Stock Exchange). Висши училища само от 41 държави обаче са включени в списъка на първите 300. Фактът, че Софийският университет намира за първи път място в тази класация на най-добрите в научно отношение висши училища е значимо постижение, посочват от висшето училище.
Рейтингът използва същите изключително точни и взискателни показатели на Световната класация на университетите - THE/ World University Rankings. Оценяват се силните страни на всяко висше училище по отношение на основните му мисии - обучение, научно-изследователска дейност, трансфер на знания и международен престиж. В същото време методологията е внимателно съобразена по такъв начин, че да отразява по-добре характерните черти и приоритети в развиващите се икономики. Пример в това отношение е тежестта, която се отдава на връзката университет - икономика, и на международния престиж.
Фил Бейти, редактор в Световната класация на университетите - THE/ World University Rankings, коментира признанието, което Софийският университет получава, с думите: "Не е лесно висше училище да попадне в класацията на Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings. Университетите трябва да покажат високо ниво в конкуренция с други водещи научно-изследователски центрове. Включването на Софийския университет в класацията е постижение, за което СУ трябва да бъде поздравен".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Как Европа превръща отпадъците в ресурси?

07:45 | 05-17-22 | 623