EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Студенти се обучават във вятърен парк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Студенти се обучават във вятърен парк

mail12:20 | 18.11.2011прегледи 667 коментарикоментари 0


28 студенти от специалност "Индустриален мениджмънт" в Русенския университет проведоха бизнес практикум във Ветрогенераторния парк "Лонг Ман" в Каварна. Практическото обучение по индустриален инженеринг е подготвено от катедрата по Мениджмънт и бизнес развитие, за да се стимулира придобиването на умения и компетенции, базирани на реалния опит на действащи индустрии, съобщи News.Ruse24.bg. Студентите са били придружавани от ръководителката на катедрата проф. д-р Диана Антонова, доц. д-р Даниел Павлов и асистентите Николай Колев и Свилен Кунев. За организацията и провеждането на практикума катедрата е била подпомогната от "Холлеман България".
Енергийната компания е била представена на практикантите от нейния управител и от техническия й директор. След това младите хора са се запознали с процесите по управление и контрол на енергийните мощности, достигащи до индивидуален капацитет от 7 мегавата. В разговора с ръководителите на вятърния парк те са придобили конкретна информация за проектирането на ветрогенераторни инсталации, за технологията на включването им към електро-разпределителната мрежа на България, за обхвата на сервизното им обслужване и техническата поддръжка за безаварийна работа. Голям интерес сред студентите е предизвикал разказът на мениджърите за конкретните стъпки и трудности при стартиране на бизнес от подобен род. Ключовите проблеми са били свързани с избора на източници на финансиране и създаването на капиталова структура на дружеството, както и със спецификите при подбора и обучението на квалифициран персонал, за да се осигури денонощна експлоатация на високотехнологичните съоръжения.
Студентите са били допуснати и във вътрешността на ветрогенератор Vespas 3 мегавата, за да се запознаят непосредствено с електро-инженерната технология. С един от бъдещите индустриални мениджъри е бил проведен специален инструктаж, за да може заедно с техническия директор да се изкачи на 90-метровата мачта и отблизо да разгледа 3-тонната витлова система.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg