EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строят се модерни транзитни паркинги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строят се модерни транзитни паркинги

mail09:15 | 26.08.2020прегледи 503 коментарикоментари 0


Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (AEBTRI) ще строи в непосредствена близост до Дунав-мост 2 край Видин първия голям паркинг в България, отговарящ на най-съвременните изисквания за задължителната почивка на водачите извън кабините на тежкотоварните автомобили, съобщи Георги Петърнейчев, председател на Управителния съвет на AEBTRI. Според влизащите официално в сила разпоредби на т.нар. „Пакет Мобилност“ всяка седмична почивка на водачите над 45 часа вече трябва да се ползва извън кабината на камиона, в място с подходящи санитарни условия и такова обезопасяване, което да гарантира както безопасността на самите водачи, така и на камионите и превозваните товари. А такива паркинги на територията на България практически няма, поради което тя засега изобщо не може да изпълни адекватно изискванията на новоприетия „Пакет Мобилност“.

Същевременно бе открит нов модерен паркинг за тежкотоварни камиони вече работи  до ГКПП „Капитан Андреево“. Там могат да спират автомобили, които след това преминават през границата за Турция. Паркингът е със 600 паркоместа.

Таксата за един камион за 24 часа е 24 лева за фирми, които имат сключен договор със стопанина и 48 лева за останалите. Срещу тази сума чакащият шофьор може да ползва санитарен възел, безплатно кафе и интернет. Паркингът е охраняем денонощно, а камионите се дезинфекцират на влизане и излизане от него. Има малко заведение, но предстои изграждането на ново, по-голямо с 2 000 квадрата тераса. Ще бъде построен и магазин. Всеки шофьор при влизането получава пейджър и номер, с който ще бъде известен когато му дойде реда за да се яви на митницата за преминаване на границата.
В обекта са наети 90 служителя, от Свиленград и околните села.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg