EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строят малка жп гара заради метрото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строят малка жп гара заради метрото

mail07:25 | 18.10.2013прегледи 1830 коментарикоментари 0


Разширението на метрото до летище София предвижда връзка на Линия 1 с железниците. В момента единствено чрез прехвърляне по Линия 2 (Надежда-Лозенец) може да се стигне до Централна жп гара. След 2015 г. за тези, които искат от летището да се качат на влак, вече ще е значително по-лесно, защото в проекта за новите метростанции е заложено изграждането на нова жп гара. Тя ще се намира в Дружба 1, на бул. „Искърско шосе", където е предвидена метростанция.

Освен това чрез нея пътниците от влаковете Пловдив -София да ще могат да се прехвърлят на метрото към центъра на града или летището.

Близо до Терминал 2 ще се изгради железопътна платформа, а жп трасето ще се планира през следващите години. От метростанцията до бъдещата малка жп гара на кръстовището между булевардите „Кръстю Пастухов” и „Искърско шосе”, хората, които живеят в южните и източните столични квартали ще могат да вземат влака за Пловдив.

Проектите трябва да бъдат представени и съгласувани с железниците и да се направи и програмата за прехвърляне на движението. Така влаковете след Централната жп гара ще спират на "Подуяне", на новата спирка (за да направят връзка с метрото) и на километър след това - на гара Искър. На това място има три коловоза. Движението ще се прехвърли на единия от тях. От останалите два единият ще бъде преместен, ще се направи жп спирката, ще се постави коловозът на новото му място и движението ще бъде пуснато в нормален ритъм.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1038