EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строс Кан: похотливост, $3000 на вечер, арест

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строс Кан: похотливост, $3000 на вечер, арест

mail12:24 | 15.05.2011прегледи 1497 коментарикоментари 0


В американската преса преди малко бяха публикувани повече подробности около секс скандала с директора на Международния валутен фонд /МВФ/Доминик Строс-Кан, който се намира в ареста на полицията от Ню Йорк, по обвинение в сексуално посегателство. Инцидентът е станал около 13.00 часа местно време. Тогава той излязъл чисто гол от банята и се нахвърлил директно върху 32-годишната чистачка, която очевидно не е знаела, че той е в апартамента. Строс-Кан е наел апартамент 2086 от три стаи в луксозния хотел "Софител", където нощувката е 3000 долара. В началото той е притиснал чистачката до стената и след това я хвърлил в спалнята и отишъл да заключи стаята. По това време тя обаче е успяла да избяга, но била достигната в коридора до банята, където отново била нападната. Младата дама отново успява да се измъкне и стига до администрацията на хотела, където подава сигнал. Ръководството веднага подава сигнал и полицията идва на мястото на инцидента. Когато полицаите пристигат в апартамента разбират, че Доминик Строс-Кан вече е напуснал хотела и се отправил към летището. Той е свален от борда на самолета десет минути преди полета - в 16.40 часа местно време. Директорът на МВФ не се противопоставил на ареста, а полицаите не са му сложили белезници.

Този скандал идва само няколко дни след "споровете около шивача" на Доминик Строс-Кан. В началото на седмицата френският вестник "Франс Соар" писа, че директорът на МВФ си поръчва по мярка скъпи костюми в известно шивашко ателие във Вашингтон. Адвокатите на Строс-Кан заплашиха изданието и агенция Франс прес със съдебна разправа. Адвокатите поискаха от собственика на шивашкото ателие да подпише и декларация, че никога не е срещал Доминик Строс-Кан, което той отказа. При последната си визита в Париж, в края на месец април, избухна и друг скандал около Строс-Кан - този път свързан с начина му на живот и имуществото. Той бе заснет да се движи с последен модел Порше, в центъра на френската столица Париж.Доминик Строс-Кан се смяташе за безспорния фаворит на предстоящите президентски избори през 2012 година във Франция. Той е женен за известната журналистка Ан Сенклер.

Обвиненията Срещу шефа на МВФ французина Доминик Строс-Кан, известен с прозвището Мистър Евро, бяха повдигнати три обвинения, предаде Reuters. Нюйоркски прокурор повдигна срещу Строс-Кан обвиненията за опит за изнасилване, за сексуално посегателство и за задържане на човек против волята му.  Обвинението му бe повдигнато днес, уточни полицейски представител от участъка в Харлем, където Строс-Кан бе отведен, след като бе свален от самолета за Париж минути пред отлитането. Шестдесет и две годишният директор на МВФ, известен с инициалите си ДСК, бе задържан под стража. Това не е първият случай, когато Строс-Кан се забърква в афера със сексуален привкус. През 2008 г. фондът поръча разследване на шефа си заради извънбрачна връзка между него и бивша служителка в отдела, отговарящ за Африка - г-жа Пирошка Наги. Установено бе, че въпросната дама не е била подложена на тормоз, нито пък фаворизирана и че не е установена злоупотреба с власт от страна на Строс-Кан. Но МВФ упрекна своя шеф, че е допуснал "сериозна грешка в преценката". Тогава той се извини на персонала на фонда и призна, че е сгрешил в преценката си, поддържайки интимни връзки с подчинена в службата му.
Край на кариерата Шефът на МВФ Доминик Строс-Кан се дискредитира напълно като кандидат за най-висшия държавен пост във Франция, заяви лидерката на френската крайнодясна партия Национален фронт Марин Льо Пен, цитирана от Франс прес. "Ако фактите, които са приписвани на Строс-Кан се окажат истина, то това ще бъде нещо много сериозно и той ще бъде напълно дискредитиран, за да се кандидатира за президентския пост", заяви лидерката на НФ.
Марин Льо Пен припомни, че в журналистическите и политическите среди на Париж се е говорело от няколко месеца, че шефът на МВФ има леко патологично отношение към жените. Марин Льо Пен призна, че по време на дебати с него няколко пъти той е правил крайно неуместни изявления. Бившата кандидатка за президент на френските социалисти Сеголен Роаял нарече новината във връзка със Строс-Кан "разтърсваща", но подчерта, че всичко трябва да се провери и шефът на МВФ трябва да бъде смятан за невинен до доказване на противното. Подобно е и мнението на Пиер Льолуш, министъра на
търговията. Според видния френски икономист и социалист Жак Атали сега нещата ще се променят и битката за президентската номинация на социалистите ще се води между Сеголен Роаял и Мартин Обри.
Самата Мартин Обри нарече новината за ареста на ДСК "гръм от ясно небе". Тя призова партията си да остане единна и каза, че е изумена от случилото се с шефа на МВФ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg