EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Стройко"-как да научим дали крадат парно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Стройко"-как да научим дали крадат парно

mail17:30 | 20.03.2012прегледи 983 коментарикоментари 0


Срещу 240 лева можем да разберем дали някой във входа ни краде от топлото, а срещу 120 лева да открием откъде в дома ни има теч. Фирма, участничка в откриващото се  утре в НДК изложение "Стройко 2000" предлага услугата термографски анализ на сгради с инфрачервена камера, съобщи на пресконференция управителят на дружеството Димитър Лазаров.
Цената за изследване на топлинните загуби е за двете фасади на един вход в 8-етажен панелен блок. От фирмата уточниха, че снимките и докладът на компанията, с които се  документират загубите, нямат стойност на доказателство в съда. Фирмата е обследвала морски и планински курорти. На морето заради некачественото строителство имат най-вече проблеми с течове, каза Лазаров. Почти наполовина е намалял броят на участниците в изложението спрямо предходните три - четири години, съобщиха организаторите. Тази година в пролетното издание на "Стройко" продукция ще представят над 300 фирми. За поредна година във форума не участват банките, но има участие на застрахователна компания.
Българо-холандска фирма, специализирана в озеленяването, ще предложи на посетителите на "Стройко" контейнерни широколистни и иглолистни растения с поне десет на сто отстъпка. Ландшафтният архитект Татяна Бояджиева, представител на фирмата, цитира данни от холандско проучване, според което с над 60 на сто намалявала престъпността след превръщането в зелени площи на запустели места - свърталища на наркомани. С над 35 на сто растат продажбите на имоти, които са с озеленени прилежащи площи, освен това и стойността на жилищата чувствително се повишава, посочиха още от фирмата. Тази година за първи път със самостоятелен щанд се представя Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което ще презентира програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради с европейски средства. По оперативна програма "Регионално развитие" за три години се очаква да бъдат обновени около 180  сгради с определения за тази цел ресурс от 50 млн. лева, съобщи Десислава Йорданова, директор на дирекция "Жилищна политика" в МРРБ. /източник БТА


 


Тагове: парно, кражба
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4156