EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Строи ли се втората линия на "Турски поток"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строи ли се втората линия на "Турски поток"?

mail14:59 | 19.07.2017прегледи 9530 коментарикоментари 0


Руският газов концерн Газпром в момента извършва само подготвителни дейности в плитки води за втората линия на газопровода "Турски поток". Това уточни говорителят на холдинга Сергей Куприянов, цитиран от ТАСС.
    В момента се извършват подготвителни дейности в плитки води. За начало на строителството ще може да се говори едва когато (корабът) Пайъниъринг спирит (Pioneering Spirit), който полага тръбите за газопровода, стигне до турския бряг и се върне обратно, заяви Куприянов.
    По-рано днес в. "Ведомости" писа, че компанията е започнала полагането на втората линия на газопровода.   
    Според единия от източниците на изданието на дъното вече са монтирани 20-25 километра от тръбопровода. Тези дейности се изпълняват от специализирания кораб "Аудасия" на швейцарската компания Олсийс (Allseas), която е подизпълнител за морския участък на газопровода" след спечелен търг, организиран от Газпром.
    "Турски поток" смени замразения през декември 2014 г. "Южен поток". На 7 май Газпром започна строителството на морския участък на газопровода край руското крайбрежие на Черно море.   
     Проектът "Турски поток" предвижда построяване на газопровод през Черно море до европейската част на Турция и след това - до границата с Гърция. Морската част ще бъде с дължина 910 км, а сухопътната по турска територия - 180 километра. Първата линия на газопровода ще бъде предназначена за турския пазар, а втората - за страните от Южна и Югоизточна Европа, като всяка ще бъде с капацитет 15,75 млрд. куб метра газ годишно. Общата стойност на проекта по-рано се оценяваше на 11,4 милиарда евро при изграждането на четири линии.
    Инвестициите на Газпром в "Турски поток" тази година ще бъдат 41,92 милиарда рубли.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1966