EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стратегия за социална отговорност прие правителството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стратегия за социална отговорност прие правителството

mail09:44 | 26.11.2009прегледи 628 коментарикоментари 0


Правителството прие Стратегия за корпоративна социална отговорност за периода 2009-2013 г., както и план за изпълнението й до 2010 г.
Стратегията цели създаването и укрепването на благоприятна среда за осъществяване на социално отговорни практики за активно доброволно участие на всички заинтересовани страни - държавните институции, бизнеса, организациите на социалните партньори, неправителствените организации, академичните среди, медиите и др. Стратегията се позовава на целите на обновената Лисабонска стратегия, както и на редица други документи на Европейската комисия, в които се дават насоки за реализиране на корпоративни социални практики в държавите-членки на ЕС, при което „компаниите интегрират на доброволна основа дейността си по опазване на околната среда и социалните си инициативи в своите бизнес стратегии и във взаимодействие с всички заинтересовани лица".
Първият план за изпълнение на Стратегията за корпоративна социална отговорност обхваща периода 2009-2010 г. и включва мерки за повишаване на осведомеността и капацитета на заинтересованите страни относно същността на концепцията за колективната социална отговорност, нейното прилагане, а така също създаване на подкрепяща правна и институционална среда за осъществяване на инициативи в условия на прозрачност.
Чрез Стратегията правителството представя активната позиция на държавата, като в резултат на съвместните усилия се очаква в средносрочен план да допринесе за успешно посрещане и преодоляване на предизвикателствата, свързани с последствията от световната финансова и икономическа криза, а в по-дългосрочна перспектива - за постигане напредък за повишаване качеството на живот и благосъстоянието на българските граждани чрез осигуряване на устойчиво икономическо развитие на страната.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163