EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стратегия за дългосрочно развитие в животновъдството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стратегия за дългосрочно развитие в животновъдството

mail11:13 | 16.11.2009прегледи 885 коментарикоментари 0


Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна с представители на Националната асоциация на животновъдите, Браншовият съюз на животновъдите и Националният съюз на млекопроизводителите и Овцевъдният съюз – Велико Търново, съобщава самото ведомство. Всички страни взеха решение до края на годината да бъде изготвена Национална стратегия за животновъдството, която да бъде одобрена и от Министерски съвет. Целта е тя да гарантира дългосрочното развитие на сектора. Проектът на стратегията ще бъде широко обсъден на форум, организиран от страна на МЗХ с представители на всички животновъди в страната.
„Разберете в какво положение съм и се поставете на мое място. Всеки ден се срещам с различни представители на вашите организации и обсъждаме проблеми в отрасъла, които за всички са едни и същи. Ще инициирам национална среща, на която ще поставим началото на обединението в сектора”, каза министър Найденов.
Във връзка с питане от страна на животновъдите дали е сигурно, че през месец декември ще получат обещаните 61 млн. лв., министър Найденов гарантира, че изплащането ще започне от следващия месец. Той допълни, че ресурса ще бъде изплатен до края на годината. През 2010 г. от 300 млн. лв. национални доплащания, за глава животно ще бъдат отпуснати 70 млн. лв. от бюджета на държавата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg