EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Страница във Facebook породи политически скандал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Страница във Facebook породи политически скандал

mail14:26 | 04.01.2010прегледи 803 коментарикоментари 0


Лидерът в социалните мрежи Facebook беше замесен в скандал след като фен - страница, която първоначално предлагала безплатни iPhone с марката Apple, тихо се трансформира в привличаща симпатизанти политическа страница, съобщава The Wall Street Journal.
Трансформацията на страницата ще окаже малко влияние на Facebook  в глобален мащаб, но все пак извежда на преден план мъглявата страна на социалните мрежи, водещи до подобни злоупотреби.
Става въпрос за това, че през последните месеци над 80 000 чехи са станали фенове на страница във Facebook, в която било обявено безплатно раздаване на iPhone с марката Apple. С настъпването на Новата година обаче от страницата неочаквано започват да се изпращат съобщения към феновете с маркетингова цел, популяризираща чешкия политик Иржи Пароубек.
Няколко хиляди фена незабавно са прекратили членството си в страницата.
Администраторът, създал оригиналната страница, бил заличен, а междувременно и двете официални страници на политика се били изтрити от Facebook.
Говорителят на Иржи Пароубек - лидер на чешките социалдемократи - отрече партията да има нещо общо със скандала около социалната мрежа.
Предположенията са, че целият случай е организиран от близък до партията човек, който иска да осигури подкрепа за Пароубек преди изборите през май тази година. Вероятно е и опонентите на Пароубек да стоят зад инициативата.
Много от потребителите на Facebook  доброволно приемат покани за присъединяване към различни групи, мотивирани от близостта на интересите и разчитайки на това, че зад създателите на страниците стоят реални хора.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg