EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Страните от МВФ обещаха да харчат повече

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Страните от МВФ обещаха да харчат повече

mail12:33 | 12.10.2016прегледи 1758 коментарикоментари 0


Страните членки на Международния валутен фонд (МВФ) обещаха да съживят вялата световна търговия, да увеличат правителствените разходи и да премахнат пречките пред бизнеса, за да подкрепят слабия растеж, предаде БТА, като цитира "Ройтерс".

Ангажиментът е поет на фона на изразените опасения на финансовите лидери, свързани с надигащите се популистки реакции срещу търговията и глобализацията, по време на годишните срещи на МВФ и Световната банка във Вашингтон.

Продължаващият нисък растеж разкри основни структурни слабости и носи риск за допълнително подкопаване на потенциалния растеж и перспективите за всеобхватност, подчерта в съобщение ръководният комитет на Фонда.

Решението на британците през юни да напуснат ЕС, антитърговските изявления на кандидата на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп и световното забавяне на растежа на търговските обеми накара политиците да се опитат по-добре да представят на широката общественост ползите от световната икономическа интеграция.

Международният валутен и финансов комитет отбелязва, че несигурността и рисковете за световното възстановяване са нараснали, а освен това то е заплашено от протекционистките политики и спрелите реформи.

Американският министър на финансите Джейкъб Лу заяви в декларация, че МВФ трябва да направи повече, за да бъде чут по ключови въпроси, свързани със световната икономика, като равнището на безработица, в противен случай ще стане "непопулярен", информира "Франс прес".

Ръководният комитет на МВФ, който се състои от хората представляващи 189-те страни членки, също така обеща да очертае и приложи мерки, които да подкрепят изоставащите и да гарантират, че всеки има възможност да се възползва от глобализацията и технологичните промени, допълва "Ройтерс".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150