EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Стотици полети отмени "Бритиш еруейз"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стотици полети отмени "Бритиш еруейз"

mail09:40 | 07.07.2022прегледи 790 коментарикоментари 0


Компанията "Бритиш еруейз" съобщи, че ще отмени още стотици полети през лятото, след като според нея се е оказало, че предишните стъпки за съкращаване на разписанието на самолетите не са се оказали достатъчни за решаване на проблемите с пътуванията, предаде Асошиейтед прес.

Новината ще засегне десетки хиляди пътници, възнамеряващи да летят от лондонските летища Хийтроу и Гетуик.

През пролетта въздушният превозвач обяви, че ще отмени 10% от полетите си между април и октомври, за да не се стига до ситуации, при които да трябва да се отменят полети в деня на заминаването им.

Така делът на отменените летни авиорейсове се увеличава на около 11%. "Бритиш еруейз" заяви, че ще предложи на клиентите си да им върне обратно платените суми или възможност да запазят билет за друг полет.

Летищата в Европа, САЩ и на други места страдат от липса на служители на всякакви длъжности, от носачи на багаж до охранители. Липсите в съчетания с рязко увеличилите се пътувания след отмяната на ограниченията срещу разпространението на коронавируса в много страни по света доведоха до дълги опашки на летищата и отлагания на полети.

Отмяната на полетите на "Бритиш еруейз" последва и решение на служителите на летище Хийтроу, взето с гласуване, да излязат в стачка за по-добри възнаграждения. В момента се доуточняват датите ѝ, но се очаква тя да се състои в разгара на летните отпуски.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg