EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стотици камиони по турската граница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стотици камиони по турската граница

mail10:45 | 03.02.2014прегледи 728 коментарикоментари 0


На турско-българската граница има опашка от два километра от камиони заради нерегулирани въпроси с издаването на разрешения за транзитно преминаване между държавите, съобщи ИТАР-ТАСС.
Местните турски медии съобщават, че преминаване на камиони не се осъществява от двете страни на границата. Проблемът е в отсъствието на достатъчно количество разрешения, които е трябвало да издаде министерството на транспорта на България. В съответствие с подписаните споразумения, българската страна е била длъжна да издаде на турските превозвачи през 2014г. 250 хиляди такива разрешения, обаче е подписала едва пет хиляди, които бързо били използвани, посочва агенцията.
Проблемът се появи в края на януари и министерството на транспорта на Турция даде на българската страна срок до 30 януари да реши въпроса, но това не бе направено. Тогава Турция спря да приема български товарен търговски транспорт през ККПП Капъкуле, а като ответна мярка България затвори границата за турски камион на ГКПП Капитан Андреево.
Според изчисленията на шофьори дори проблемът с разрешителните да бъде решен оперативно, за да бъдат освободени от камиони районите около граничните пунктове ще бъдат необходими най-малко от три до пет дни.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg