EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Столична община попълни бюджета си с 302 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Столична община попълни бюджета си с 302 млн. лв.

mail17:00 | 01.08.2011прегледи 472 коментарикоментари 0


Общо 302 048 351 лв. са събраните собствени приходи от Столичната община към края на месец юли, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. От заложените в бюджета неданъчни приходи са събрани 152,356 млн. лв. При данъчните приходи увеличението е с 14,2 млн. лв. в сравнение с тези през миналата година. Най-голям от данъчните приходи е делът на сумите от данъка върху недвижимите имоти - 55 млн. лв. със 7,8 млн. лв. повече за този период през миналата година.
От таксата за битови отпадъци са събрани 105 млн. лв., които са с 1,2 млн. лв. повече от седемте месеца за миналата година. При данъка върху МПС са събрани 65 процента от заложените приходи. При таксата за ползване на детски градини са събрани с един милион лева повече от миналогодишните приходи за този период. От планираните общо три милиона лева за година са събрани 1,097 млн. лева към края на юли. Отчетът сочи увеличение на сумата от данъка върху възмездните сделки с шест милиона лева в сравнение с миналата година, както и събрани до момента общо 5,58 млн. лв. от таксата за строителните разрешителни. След 15 август се удвояват екипите за ревизии на
юридически лица - длъжници на столичния бюджет. До момента от един от най-големите - магазини "Европа", чрез съдия-изпълнител са събрани 300 хиляди лева, но това не удовлетворява общината и тя ще предложи продажбата на имот чрез публична продан. Изцяло събрани са дължимите данък "сгради" и такса "смет" от "Ай Ти Риъл естейт" - общо 900 хиляди лева. Друга фирма - "Теодоро пропъртис" предстои да се даде на съдия-изпълнител заради 400 хиляди лева задължение към бюджета. Столична община ще си търси и 11-те хиляди лева за данък "сгради" и такса "смет" от "Ирис БН" - фирмата, която е собственик на имота, оценен при поредица от дела за над 9 млн. лв. По думите на кмета фирмата не е плащала такса "смет" и данък "сгради от 2008 година, а самият имот - земя и сграда върху нея, е с отчетна стойност от 270 иляди лева, която не е променяна от 1999 година насам. До два месеца общината очаква да започне плащането на част от задължения на "Кремиковци" към нея. Предстои връчването на акта за установени задължения на Софийския университет, където ще се предложи разсрочване на плащанията по подобие на това на Народния театър.
Няма да има увеличение на таксата за детските градини заради въвеждането на новите условия за вида на приготвяната храна в тях от септември. В софийското село Волуяк е започнало строителството на нова сграда на детската градина, като там ще има и яслена група, каза кметът на София. Общината е постигнала намаляване на половина на индикативната стойност за ремонта на моста на бул. "Драган Цанков" - от 1,6 млн. лева на 800 хиляди лева. За два проекта, финансирани с европейски средства - адаптацията на Централната баня за музей и изграждането на канализация в кв. "Суходол", предстои избор на изпълнители.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg