EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Столичани плащат по-високи данъци за инфраструктура

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Столичани плащат по-високи данъци за инфраструктура

mail10:21 | 02.12.2010прегледи 758 коментарикоментари 0


По-високият данък сгради за хиляди столичани, който ще предложи на Общинския съвет зам.-кметът по финансите Минко Герджиков, се налага заради бързо променящата се инфраструктура на града и по-високите оценки на сградите, както и търсене на справедливост в районирането на града. Това обясни за предаването "Преди всички" на БНР Минко Герджиков, който даде пример с колко ще се увеличи сумата за двустайно жилище в Бояна.
„Между 18 и 21 процента ще имаме скок на сумата, която ще събираме от данък сгради. Все пак при нас стойностите са доста ниски. Считаме, че сумата ще бъде между 30 40 лева в годишен аспект и нашата цел не е толкова да вдигаме данъците, колкото от голям брой съграждани да съберем тези малки суми, за да може да обезпечим необходимия ресурс за асфалтиране, канализация, осветление,” подчерта зам.-кметът по финансите Минко Герджиков.
Общинският съветник от БСП Георги Кадиев му опонира и на възможността Столична община да изпълни фискалния си план за приходите с 50 до 80 млн. лв. Така той обясни намерението на мнозинството да търси допълнителни фискални аргументи:
„Мисля, че ГЕРБ трябва да престанат да говорят, че не увеличават данъците, защото това, което правят в момента, е увеличение на данък. Кой реши, че точно между 15 и 45 процента ще бъде увеличението на данъка?”
Георги Кадиев изрази несъгласието си с това, че зам.-кметът Герджиков първо дава пресконференция, а после ще запознае общинските съветници с предложението си за ново райониране на София.


Още по темата:
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg