EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Стоичков: България е уникат, държавата – нула

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стоичков: България е уникат, държавата – нула

mail17:04 | 12.05.2009прегледи 673 коментарикоментари 0


stoichkov22За европейските средства
Меглена Кунева го каза преди 6-7 месеца. Трябваше да се направи само една агенция, която да получава парите от европейските фондове и да разпределя точните средства на точните места. А ние какво направихме? 50 агенции и всяка дърпа, иска да краде. То не става така. Не може от 200 милиона да си прибереш 190 и с останалите 10 милиона да направиш пътища, второ, трето, десето... Никъде в света го няма това. Вижте една Португалия. През 2000 година там беше пълна мизерия, нито пътища, нито нищо. Получиха домакинство на европейско първенство по футбол, Барозу стана председател на ЕС и сега тази държава е далеч пред нас във всяко отношение. Вземете Румъния - е, къде са мамалигите. Нека нашите политици да отидат и да видят как се правят пътища. Защо не искат да видят? Защото всяка фирма иска да си избира с кого да работи. Ама не става така. Навсякъде по света всички вървят напред. А ние се въртим в кръг. Тъпчем на едно място. Това е големият проблем.

За България
Моят живот е повече в Испания. Ние имаме страхотна страна. България е истински уникат. Няма друга такава страна в света, повярвайте ми, защото съм бил навсякъде. Но държавата ни е нула. Една голяма нула. България е уникално място - море, балкан, чист въздух, всичко, каквото пожелаете. Но проблемът са човешките взаимоотношения. Новият руски патриарх го каза. Всички проблеми идват от човешките взаимоотношения. А на нас и генът ни е такъв. Развиваме се до едно ниво и повече не можем. Във всяко нещо сме така. Ние гоним децата си от България. Защо в Испания има 200 000 българи? Защо има в САЩ, в Гърция... Хората отиват там, за да търсят по-добър живот, защото тук са затънали до гуша и няма на къде повече. Ходят, за да осигурят бъдеще на децата си.

За българите
Не, това от Горе ни е дадено. Ген е това. Злоба, завист, наглост, безочие... това е генът на българина. Виж какво ще ти кажа, аз се убедих в едно през годините - българин, където се е хванал, нещо е набъркал. Да, набъркал е нещо и затова сме оцелели. Разказахме играта на Османската империя! После през 44-а година и на германците, след това на руснаците, а сега сме на път и на Европейския съюз. Това е нашата нация. Който се е хванал с нас, добро не е видял.

За партиите
Аз си се чувствам супер. На никого не съм задължен и не завися от никого. Аз съм независим, нямам партия. Гласувам за този, за когото ми е кеф. Не гласувам за партии, а за определен човек. Ама бил от еди коя си партия - добре. Всички знаят, че в НДСВ са боклуци. И дано на тези избори не вземат и два гласа, защото са най-големите крадци в държавата. НДСВ направи най-големите бъркотии и никой не смее да им го каже. Дали ще е юпито Миленчо, дали - Царя, корупцията е голяма. Къде е Борис Велчев, защо го направиха главен прокурор? Делим се на ДПС, БСП, СДС и не знам си още какви партии. Ама в крайна сметка ние всички сме едно, нали? Една държава сме и не защитаваме интереса си.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg