EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сто и петдесет язовира в ремонт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сто и петдесет язовира в ремонт

mail10:06 | 09.06.2016прегледи 798 коментарикоментари 0


Сто и петдесет язовира се ремонтират след проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/, съобщиха от агенцията.
От началото на годината до 1 юни са проверени 1738 язовира, при планирани 3620 проверки за годината. Самостоятелно ДАМТН е проверила 1489, а в рамките на май са направени и 238 контролни проверки. Издадени са над 7700 предписания за установените неизправности при експлоатацията им.
Сред пропуските за отстраняване са назначаване на оператори или изработване на техническо досие, понижаване на водното ниво до кота основен изпускател, изработване на програма за технически контрол, както и временно извеждане от експлоатация.
54 язовира са с предписания за понижаване на водното ниво или временно извеждане от експлоатация. От тях към момента са източени 40 язовира. Повечето от собствениците са започнали и отстраняване на неизправностите.
Още през първото тримесечие на годината ДАМТН изпрати писма с препоръки до областните управители да понижат нивата на язовирите до 70 на сто от обема им, с цел осигуряване на свободен резерв, припомнят от агенцията. Създадена е максимална координация и взаимодействие с МОСВ, ГД ПБЗН, ДНСК и обмен на данни при усложнени метеорологични условия. В изпълнение на заповеди на областните управители са проверени съвместно 249 язовира.
По данни на МОСВ и МВР от 2015 г. язовирите в страната са 5158, като в края на годината, след проверките на ДАМТН, броят им ще бъде актуализиран.


Тагове: язовири, ремонт
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg