EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стимулиращите мерки сa неоползотворени в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стимулиращите мерки сa неоползотворени в Германия

mail19:59 | 10.08.2009прегледи 473 коментарикоментари 0


Германските провинции не се възползват достатъчно от федералния пакет за стимулиране на икономиката на стойност от 10 милиарда евро, приет от правителството преди шест месеца, пише днес германският вестник "Велт", цитиран от ДПА.
Проучване на министерствата на финансите и вътрешните работи  на отделните провинции, изготвено от вестника, показва, че досега са разпределени по-малко от 200 млн. евро от фонда, чиято цел е да финансира инфраструктурни проекти, за да бъде облекчено въздействието на глобалната икономическа криза.
Според доклада е малко вероятно половината от спасителния пакет да бъде похарчена до края на годината, каквито са първоначалните планове.
Някои германски провинции като Бремен и Мекленбург-Предна Померания досега не са поискали никакво финансиране, докато други провинции са похарчили само част от дяловете си.
Бавария е похарчила едва 6,7 млн. евро от общия си дял в размер на 1,4 млрд. евро. Северен Рейн-Вестфалия е получила финансиране в размер на 2,1 млрд. евро, от които е похарчила само 29 млн. евро.
Един от шампионите при използването на средствата от стимулиращия пакет е провинция Хесен, която до средата на юли е изплатила 177 млн. евро на своите общини. Въпреки това тези средства са от отделен фонд, финансиран от правителството на провинцията, отбелязва ДПА.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg