EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Степен „боклук” за Sony и Panasonic

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Степен „боклук” за Sony и Panasonic

mail11:45 | 23.11.2012прегледи 842 коментарикоментари 0


Рейтинговата агенция Fitch понижи кредитния рейтинг на японските компании за електроника Sony и Panasonic до степен "боклук" (junk). Агенцията обоснова решението си с нестабилните им счетоводни баланси и отслабващата им позиция в глобалния сектор на електрониката. Fitch съобщи, че намалява рейтинга на Panasonic с две степени до ВВ, а рейтингът на Sony е понижен с три степени до ВВ-, като перспективите и за двете компании са негативни.

"Понижаването на рейтинга отразява отслабващата конкурентноспособност на Panasonic в основния му бизнес, най-вече телевизорите и панелите, както и слабите приходи от дейностите", съобщи Fitch в комюнике. "То също така отразява виждането на агенцията, че финансовият профил на компанията е малко вероятно да покаже материално подобрение в краткосрочен план", допълва агенцията.
Fitch постави под съмнение и перспективите пред Sony, като отбеляза, че "възстановяването ще бъде бавно, като се имат предвид загубеното от компанията технологично лидерство в ключови продукти, високата конкуренция, влошената икономическа среда в развитите пазари и силната йена".
Японските гиганти в областта на електрониката изпитват затруднения, тъй като високият курс на йената намалява конкурентноспособността на продуктите им в чужбина и те регистрираха загуби в бизнеса си с телевизори заради ожесточената конкуренция от страна на южнокорейските и тайванските компании. /AFP
 


Тагове: Fitch, Sony, Panasonic, рейтинг
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg