EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стачки на испанските летища по Великден

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стачки на испанските летища по Великден

mail09:40 | 09.03.2011прегледи 638 коментарикоментари 0


Испанските синдикати днес се заканиха да възпрепятстват въздушния трафик по великденските празници, обявявайки спиране на работата от служителите на летищния оператор Аена (Aena - съкратено от Испански летища и въздухоплаване) на 21, 24 и 25  април, предаде ДПА. Всичките 11 000 служители на 47 испански летища са призовани да се включат в стачки за общо 22 дни между март и август. Три от спиранията на работния процес се падат на ключови дни от празничния сезон около Великден.
Първоначално профсъюзите обявиха стачка само за 21 април. Все още обаче има време за преговори и предотвратяване на планираните стачки, обявиха синдикални източници.Синдикатите протестират срещу частичната приватизация на Аена, твърдейки че тя ще подкопае правата на работниците и ще увеличи летищните такси.
Евентуалното спиране на работата ще нанесе "сериозни щети" на авиокомпаниите, предупреди асоциацията на авиокомпаниите, опериращи в Испания. През декември испанските въздушни диспечери обявиха внезапна стачка, която блокира придвижването на над 600 000 пътници. Правителството принуди авиодиспечерите да се върнат на работа, обявявайки извънредно положение, припомня ДПА.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg