EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стачката на миньорите незаконна?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стачката на миньорите незаконна?

mail15:50 | 09.01.2012прегледи 481 коментарикоментари 0


Ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД е внесло днес в Окръжен съд-Стара Загора иск за обявяване на стачката на работниците и служителите на дружеството, изразена със стачна декларация от 15 декември, за незаконосъобразна, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Делото следва да се разгледа в седемдневен срок в открито заседание в присъствие на прокурор, като всяка от засегнатите страни ще има възможност да защити своята теза, допълват от фирмата. Тази законова процедура не спира обявените ефективни стачни действия, които според внесено на 6.01.2012 г. в деловодството на дружеството писмено уведомление, ще започнат от 14 януари 2012 г., пише в съобщението.

Усилията на мениджърския екип в посока на активен диалог продължават и днес, като до края на работния ден отново ще бъде поискано съгласието на синдикалните организации за водене на преговори пред Националния институт за помирение и арбитраж /НИПА/, след като в края на миналата седмица писмено отказаха да влязат в процедура за доброволен арбитраж и помирение, уточняват от компанията. Декларираната от страна на представителите на работниците и служителите готовност за преговори на практика не се осъществява, като отхвърлят едностранно всички предоставени им от ръководството възможности, допълват от фирмата.

Ръководството остава отворено за нови преговори до постигане на споразумение между двете страни, като писмено е отправило покана до синдикалните ръководства за среща утре, 10 януари. По-рано днес от синдикатите обявиха, че утре от 8.00 до 9.00 ч. ще стачкуват ефективно миньорите от рудници "Трояново 1", "Трояново-север", "Трояново 3" и работници и служители от Централно управление на Мини "Марица-изток" ЕАД. Стачката е за по-високи възнаграждения на миньорите.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053