EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стачката на летище Франкфурт спряна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стачката на летище Франкфурт спряна

mail15:50 | 22.02.2012прегледи 401 коментарикоментари 0


Говорител на синдиката, представляващ наземния персонал на летище Франкфурт, заяви днес, че стачката ще бъде прекратена преди очакваното подновяване на преговорите, предаде АP.
Синдикатите, в които членуват 200 служители по наземния контрол на най-голямото германско летище, обявиха, че са отменили стачката, заплашваща да хвърли в хаос въздушния транспорт на страната, информира DPA. Маркус Зиберс от синдиката GdF съобщи, че е взето решение за спиране на стачната проява, след като от летищния оператор Fraport е получена нова писмена оферта за преговори. Говорителят на GdF Матиас Маас, цитиран от AP, посочи, че стачката ще бъде временно спряна със започването на нощната смяна по-късно днес. Той добави, че преговорите биха могли да бъдат възобновени още утре.
Синдикатът планираше да стачкува до петък включително, настоявайки пред летищния оператор за по-високи заплати. Стачката, започнала миналата седмица, вече доведе до отмяна на стотици полети и до закъснения на Франкфуртското летище - третото по натовареност в Европа - което на ден обслужва по 1300 излитания и кацания, припомня АP.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg