EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стачката в Air Canada бе избегната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стачката в Air Canada бе избегната

mail16:40 | 13.10.2011прегледи 463 коментарикоментари 0


Консервативното правителство на Канада взе изключителни мерки, за да попречи на общо 6800 стюарди и стюардеси на най-големия канадски въздушен превозвач Air Canada да започнат стачка, предадоха AFP и AP. В неделя бордовият персонал отхвърли с 65,2 % принципно споразумение, сключено с ръководството на дружеството, и заплаши да обяви стачка от четвъртък, ако не бъде постигната договореност с работодателя, припомня AFP. Канадският министър на труда Лиза Райт обаче снощи отнесе случая до Комисията по трудови отношения - орган, който следи за спазването на кодекса на труда. Така автоматично бе осуетена възможността за легална стачка, докато комисията не приключи проверката си, уточнява AP.
Летателният персонал на Air Canada планираше да започне стачка малко след полунощ в ранните часове на четвъртък. Това щеше да наруши графика на полетите на въздушния превозвач и да засегне хиляди пътници в страната и чужбина. Директорът на комисията Жинет Бразо, цитиран от AP, заяви, че препращането на случая от правителството отменя временно правото на стачка.
Синдикатът на стюардите и стюардесите преговаря от месеци с авикомпанията. Желанието на Air Canada да започне да предлага нискотарифни полети, използвайки по-ниско платен нов персонал е само една от няколкото причини, довели до второ отхвърляне на принципната сделка, посочва AP. Освен това заплатата на служителите за четири години е увеличена общо само с 9 на сто и според тях това не е достатъчно, за да се компенсират жертвите, които правят, откакто през 2003 година авиокомпанията получи защита от кредитори, припомня AP.
 


Тагове: Air Canada, стачка
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg