EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стачка наруши въздушния трафик в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стачка наруши въздушния трафик в Германия

mail14:00 | 15.02.2013прегледи 392 коментарикоментари 0


Трафикът на някои летища в Германия днес за втори пореден ден бе нарушен от стачка на персонала по сигурността, предаде AFP. В Хамбург (север) "179 излитащи и 179 пристигащи бяха предвидени за днес. Две трети от заминаващите вече са анулирани", заяви пред AFP говорител на летището, припомняйки, че вчера се е наложило да бъдат отменени 117 полета.

На летище Кьолн-Бон (запад) над половината от общо 200 полета, насрочени за днес, вече са анулирани, според комюнике, поместено на сайта на летището. Очакват се още анулирания през деня.
В Хамбург в протестната проява участват 260 души, посочи Петер Бреме, говорител на синдиката Ver.di. В Кьолн-Бон стачкуват около 230 служители, според друг говорител, от общо близо 1600 служители по сигурността на двете летища. От вчера персоналът по сигурността, отговарящ за контрола на пътниците и ръчните багажи преди качване в самолета, е призован да стачкува от синдиката. Служителите настояват за по-високи заплати. Синдикатът иска увеличение от около 30% на заплатите на служителите от частните охранителни фирми, а работодателите са предложили само 9%. Засега преговорите са в задънена улица, отбелязва AFP.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg