EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стачка на френски петролни рафинерии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стачка на френски петролни рафинерии

mail11:31 | 23.02.2010прегледи 667 коментарикоментари 0


Работниците от рафинериите на петролната компания Esso France, собственост на американския гигант ExxonMobil Corp., ще обявят днес собствена стачка по примера на колегите си от Total SA, предаде Асошиейтед прес.
Около половината от мощностите на рафинериите във Франция са прекратили дейност заради стачните действия в рафинериите на Total,  което увеличава опасността от недостиг на бензин по бензиностанциите в навечерието на ключовите местни избори,
отбелязва агенцията.
Петнайсетина работници от платформа на ExxonMobil в Пор-Жером в департамента Сен-Маритим в Бретан блокират предприятието от сутринта, съобщава в интернет изданието си в. "Фигаро". Очаква се стачката да започне в 14 часа местно време, но още от 5 часа сутринта работниците са блокирали обекта с колите си и пречат на цистерните да зареждат гориво за доставка в бензиностанциите.
Протестът не произтича от искания в самата ExxonMobil, а е израз на солидарност с персонала от рафинерията на Total в Дюнкерк, която е застрашена от закриване, уточни представител на синдикатите.
Обектът на ExxonMobil в Пор-Жером, където работят 2500 души, се състои от рафинерия и нефтохимическо предприятие, което произвежда базови продукти, синтетични смоли, пластмаси и каучук. 
Стачни действия обявиха днес и въздушните диспечери във Франция. Очаква се протестите им да продължат до събота, което ще предизвика анулирането на полети по главните френски летища, предаде Франс прес.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162