EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стачка на румънски съдии блокира български предприемачи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стачка на румънски съдии блокира български предприемачи

mail16:16 | 11.09.2009прегледи 432 коментарикоментари 0


Българско-румънската търговско промишлена палата, чието седалище е в Русе, информира, че продължаващата стачка на румънските съдии и юристи оказва значително негативно влияние върху правенето на бизнес в Румъния, се посочва в съобщение на палатата.
Анализатори в палатата отбелязват, че икономиката на северната ни съседка е скована от нефункциониращата правосъдна система, а юристите към Търговския регистър в Букурещ са решили да отложат всички дела. Практически, докато продължава кризата,
нито един румънски съдия няма да разпише дело по откриване на нова фирма, прехвърляне или преотстъпване на фирма, продължение на мандат на директор или преместване на седалище, се казва в съобщението.
Ако стачката не завърши през следващите седмици, в Търговския регистър на Букурещ ще се съберат 8500 нови дела, които според обещанията на съдиите ще получат автоматично друг срок на разглеждане, като е възможно някои от тях да бъдат включени в дневния ред през пролетта на идната година.    
Протестът на румънските съдии е свързан с проект за закон, който предвижда намаляване на бонуси, социални придобивки и други привилегии на работещите в съдебната система на Румъния, уточняват от палатата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4180