EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стартира пилотен проект „едно гише” за пощенски пратки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стартира пилотен проект „едно гише” за пощенски пратки

mail15:28 | 14.01.2010прегледи 1110 коментарикоментари 0


В София стартира пилотен проект за обслужване на едно гише на пощенските пратки, решиха директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов и главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Милен Керемедчиев.
Пилотният проект е първа стъпка към изграждането на Национален център за специализирана обработка на международни входящи пратки.
Предвижда се Националният център да започне работа след три месеца, през които ще бъдат решени всички логистични въпроси и детайли, за да се улесни максимално обслужването на гражданите. В центъра служители на пощите и на митниците ще обработват съвместно пратките, които в последствие ще се разпределят към пощенските станции по цялата страна.
Пилотният проект за обслужване на едно гише ще стартира на 25 януари в сградата на Митница Столична на „Веслец"84. На едно гише ще бъдат обслужвани всички пощенски пратки.
Пратките от трети страни, изпратени от юридическо до физическо или юридическо лице, на стойност между 30 лева и 150 евро, за които се дължи ДДС, ще бъдат обработвани по опростена процедура, като ДДС ще се начислява с квитанция за внос.
За пратките, за които се дължи както ДДС, така и мито, остава изискването за подаване на митническа декларация и притежаване на ЕОРИ номер. В тези случаи обслужването също ще се извършва на едно гише.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg