EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Старт на рехабилитацията на бул. "България" в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Старт на рехабилитацията на бул. "България" в София

mail07:15 | 04.03.2014прегледи 1482 коментарикоментари 0


На 5 март 2014 година ще започне изпълнението на строително-монтажните работи за „Рехабилитация на релсовия път по булевард „България” - един от компонентите на проект „Проект за интегриран столичен градски транспорт”. Това съобки заместник-кметът на София Любомир Христов за проекта за рехабилитация на трамвайния път. „Проект за интегриран столичен градски транспорт” се изпълнява по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.5-02/2011/001 от 23 август 2011 г., сключен между Столична община и Министерството на регионалното развитие, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

С ремонта ще бъде модернизирана трамвайната линия по бул. „България” от бул. „Витоша” до последната спирка (трамвайно ухо „Борово”). Трамвайният път е един от най-натоварените маршрути. Той е с дължина от 3.7 км (двоен коловоз). Трасето е изградено преди 31 години без да е извършван основен ремонт оттогава. Вследствие на дългогодишната експлоатация и липсата на основни ремонти по нея, рехабилитацията на тази трамвайна линия е крайно наложително.

За 97 дни е срокът за изпълнение на ремонта на трамвайния път по бул.”България” по договор с главния изпълнител. До месец юни би трябвало да приключат всички строителни работи и да сме изпълнили пълноценно и цялостно проектите, които успешно сме защитили”, каза Любомир Христов. С инвестиционната програма на Столична община ще бъдат ремонтирани и подлезите по бул.”България”.

Проектът „Интегриран столичен градски транспорт” включва доставката на нови тролеи – компонент, който вече е в ход на изпълнение, договорът е подписан. В момента тече обучението на персонала и в края на месец март очакваме доставки, както е по договор, посочи също заместник-кметът Христов.

Временна организация на градския транспорт при изпълнение на Реконструкция на трамваен релсов път по бул. “България”

За времето на ремонта трамвайна линия № 7 ще бъде заменена от автобусна линия № 7-ТМ. Карти за една линия за трамвай № 7 ще могат да се ползват и за временната автобусна линия № 7-ТМ, както и за трамвайните линии, пътуващи по обичайния маршрут на трамвай № 7.

ТРАМВАЙНИ ЛИНИИ:
Трамвайна линия № 1: маршрутът на трамвайна линия № 1 се удължава от централна жп гара през транспортен подлез „Надежда” до метростанция „Хан Кубрат”, двупосочно.

АВТОБУСНИ ЛИНИИ: Временната автобусна линия № 7-ТМ ще се движи с маршрут: от НДК (кръстовище бул. „България” - бул. „Черни връх”), бул. „Пенчо Славейков”, бул. „Витоша” и по бул. „България” до автомобилния подлез при ул. „Българска легия”, двупосочно.

Начална спирка на линията е от „бул. Черни връх” за автобусни линии №№ 72 и 604 в посока бул. „България”.

Автобусите ще спират:
- на всички автобусни спирки по маршрута;
- на трамвайната спирка „бул. Пенчо Славейков” в посока ж.к. „Борово”;
- разкрива се двупосочна спирка ж.к. „Бокар” на кръстовището на бул. „България” – ул. „Борис Димовски”. На спирката ще спират и автобусите от линия № 64;
- на временна двупосочна спирка ж.к. „Мотописта” в района на трамвайната спирка;
- на временна двупосочна спирка на бул. „Пенчо Славейков” непосредствено след десния завой от бул. „България” в посока НДК.

Спирката се разкрива за връзка с трамвайна линия № 1, която се движи по маршрута на закритата трамвайна линия № 7 до метростанция „Хан Кубрат”;
- на временна двупосочна спирка в автомобилния подлез.
За осигуряване на необходимата превозна възможност по бул. „България” се увеличава броя на колите по автобусна линия № 64.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg